Staropolska Polewka

Staropolska Polewka od Sagwiaz s.c.

Przez: Sagwiaz s.c.  14-wrz-2016
Słowa kluczowe: czernina, kaczka, zupa czernina, staropolska polewka, kuchnia, kulinaria, kuchnia tradycyjna, kuchni

Koncentrat czerninowy Staropolska Polewka 120 ml Półprodukt mrożony służący do przyrządzenia tradycyjnej polskiej zupy zwanej czernina. SKŁAD: Krew spoż. głęboko mrożona świeża, ocet 10%, sól. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Produkt rozmrozić, rozetrzeć z mąką, dodać wody, następnie wlać jednocześnie mieszając do ugotowania, zdjętego z ognia rosołu, lekko zakwaszonego octem lub kwaskiem cytrynowym i zagotować. Zaleca się dodanie suszonych owoców.

Słowa kluczowe: czernina, kaczka, zupa czernina, staropolska polewka, kuchnia, kulinaria, kuchnia tradycyjna, kuchni